prev
next

Geschiedenis

De historie van KlaverBouw gaat meer dan 50 jaar terug. "Pa" Klaver begon al in 1969 met het bouwen van hoogwaardige opname controle kamers en studio's. In het begin aan de hand van legendarische ontwerpen van voornamelijk engelse experts. Na een paar jaar op deze manier gewerkt te hebben was Klaver in staat zelf zijn ontwerpen te maken. Vakmanschap, oog voor detail, hoge eisen ten aanzien van kwaliteit en een paar hele goede oren droegen bij aan de bouw van de meest legendarische studio's van Nederland zoals de Soundpush studio's, Studio 150, SoundWise (Eric van Tijn) en nog vele meer.

Op zeer jonge leeftijd hielp Roger Klaver zijn pa en werd het vak hem met de paplepel ingegoten. In combinatie met zijn studie bouwkunde en akoestiek aan de HTS werd zijn kennis nog verder geperfectioneerd. KlaverBouw Akoestiek was geboren en door pure vakmanschap opgedaan uit de praktijk zijn 'De Klavers' nog steeds een begrip binnen de grootste studio's van Nederland.

De historie van MediaFurniture is ontstaan uit inrichtingswerkzaamheden die voortvloeiden uit projecten gerealiseerd door Helios Recording & Broadcast. Okke van Bergen, één van de voormalige eigenaren van Helios Recording & Broadcast, hield zich reeds tientallen jaren bezig met het inrichten en bouwen van diverse studio’s. Daarbij was er altijd behoefte aan custom consoles voor het plaatsen van de meest uiteenlopende technische apparatuur. Ook adviezen op het gebied van isolatie en akoestiek waren noodzakelijk. Dit kon zijn voor radio studio’s, recording studio’s, mastering of post-productie studio’s.

Voor commerciële, publieke, regionale en lokale omroepen zijn uiteenlopende consoles ontworpen binnen Helios Recording & Broadcast. Ook diverse muziek- en postprodcutie studio’s zijn bediend. Er mag gezegd worden dat de meeste omroepen en studio’s binnen Nederland voorzien zijn van MediaFurniture consoles.

De door Van Bergen opgedane ervaring was mede gebaseerd op een nauwe samenwerking met de aanwezige, kundige ontwerper van consoles, gehuisvest bij Helios Recording & Broadcast. Door zeer tragische omstandigheden was Helios Recording & Broadcast genoodzaakt de inrichting, ontwerpen en bouw van consoles in eigen beheer te gaan doen waardoor MediaFurniture het licht zag. Daarbij werd direct de samenwerking met KlaverBouw Akoestiek aangegaan en dit heeft geresulteerd in de huidige combinatie.

KB|MF : KlaverBouw | MediaFurniture.

 

KB|MF design | acoustics | furniture