prev
next

Nieuwe voice over studio voor Ambassadors

27-09-2017
news

De creatieve productie-studio Ambassadors richt zich sinds 2007 op het maken van design, animatie, visual effects, grading en 3D maar voor een belangrijk deel ook op geluid en muziek: sound design en muziekcompositie. Zo’n zestig 'Ambassadors' werken dagelijks vanuit een prachtig pand in Amsterdam samen met creatieven, regisseurs, bureaus en merken aan hoge kwaliteit producties van over de hele wereld.

 

Vorig jaar maakte de ervaren sound designer Marco Baay de overstap naar Ambassadors waar hij toe trad als partner, dit op voorspraak van oprichter Ed Meijaard. KB|MF bouwde een nieuwe voice over studio in het monumentale pand van Ambassadors in Amsterdam en sprak met Ed en Marco:

 

Ambassadors is een veelzijdige creatieve studio. Jullie werken met zowel beeld als geluid. Hoe belangrijk is geluid en muziekproductie voor Ambassadors, als in onderdeel van de totale dienstverlening?

 

- “Heel belangrijk! Op deze manier kunnen wij een totaalpakket aanbieden. Maar ook op korte termijn schakelen doordat we al tijdens een edit kunnen inspringen met muziek en/of sound design. Klanten kunnen tussen verschillende suites heen en weer lopen zodat ze meerdere departments tegelijk kunnen voorzien van een briefing zonder tijdverlies.”

 

 Jullie hebben alles in huis om het ‘in de post te fixen’. Waarom dan toch investeren in goede akoestiek en andere onderdelen van de studio?”

 

- “De basis moet natuurlijk wel goed zijn. Wij eisen van onszelf absolute kwaliteit, onder alle omstandigheden. Verder werken wij voor klanten die dit van ons verlangen, omdat ze dit van zichzelf ook eisen. We willen geen verschil tussen de studio op de Herengracht en de studio’s in Amsterdam Zeeburg. Projecten en dus opnames moeten vlekkeloos kunnen worden uitgewisseld.”

 

Wat waren samengevat de eisen en wensen voor de ‘voice over studio’?

 

-   “Het moest  zo droog mogelijk klinken. En verder geen geluid-lekkage van buiten naar binnen. Een opname mag nooit verstoord worden door een telefoontje of een regisseur die op de achtergrond nog een aanwijzing geeft. “

 

 

Jullie zitten in een prachtig monumentaal pand in Amsterdam, had dit nog consequenties voor de bouw?

 

- “Jazeker. Zo bleek bij nadere inspectie van de ruimte dat we de spreekcel vanwege het gewicht op een andere plek moesten gaan bouwen omdat bleek dat de ondervloer het gewicht anders niet aankon. Verder moest de spreekcel ook weer demontabel worden gemaakt om bij het eventueel verlaten van het pand, deze weer in de oude staat terug op te leveren. Ook bleek de ruimte niet helemaal waterpas te zijn, dus daarvoor moesten er slimme aanpassingen worden bedacht.”

 

Hoe verdien je de investering in goede akoestiek en materialen terug?

 

- “In onze tak van sport kun je geen rotzooi leveren. Wij spelen mee op internationaal niveau. Elk detail moet perfect zijn, van opname tot level van de eindmix. Een investering in akoestiek en materiaal is uiteindelijk op lange termijn een investering in je klanten.”

 

Voor de akoestiek van de ‘voice over studio’ hebben jullie meerdere bedrijven benaderd, waarom hebben jullie voor KB|MF gekozen?

 

- “Marco kent Okke van Bergen al jaren. Hij heeft voor hem al meerdere studio’s ontworpen en ingericht. Door die jarenlange samenwerking weet Okke precies wat zijn eisen zijn van een studio, zowel in apparatuur als akoestiek.”

 

 Wat zijn de ervaringen van de gebruikers tot nu toe?

 

-   “Zeer positief, fijne werkplek. Heerlijk rustig pareltje in de drukke binnenstad.”

 

 

 

 

KB|MF design | acoustics | furniture